define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Reumatische behandeling – PEDICURE PRAKTIJK
Telefoonnummer

(06) 20075951

Email

Pedicurepraktijkdiane@upcmail.nl

Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten. Vele hiervan zijn reumapatienten. Van al deze mensen heeft 80-96% voetklachten. Tijdige behandeling door een medisch pedicure kunnen uw klachten verminderen of wegnemen. Er zijn ruim 200 verschillende soorten reuma. De meest voorkomende reumatische aandoening is reumatoide arthritis.

  • Als reumapatient heeft u bijna altijd te maken met ongewenst eelt-en likdoornvorming aan uw voeten. Dit heeft te maken met de veranderende stand van voet en tenen.
  • het weefsel onder de bal van uw voet dat dunner wordt of verschuift.
  • schoenen die niet goed (meer) passen.

Als reumapatient kunt u ook last krijgen van veranderingen aan uw nagels. Dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen doorat er weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een standafwijking van de voet.

De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden:

  • verkleuringen
  • verdikte of juist extreem dunne nagels
  • brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels
  • ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels)

De voeten van reumapatienten zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standsveranderingen. Dat geeft juist teveel of te weinig eeltvorming. Voor een pedicurebehandeling van reumatische voeten is specifieke kennis noodzakelijk. Een medisch pedicure bezit deze kennis.

Medisch Pedicure Diane kan u ook adviseren op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en de keuze van uw schoenen. Indien nodig adviseerd de Medische Pedicure u naar uw huisarts, een specialist en/of podotherapeut te gaan.

Bij deze behandeling worden de nagels geknipt en indien nodig dunner gemaakt. Daarna wordt de nagelomgeving gereinigd. Het eelt aan uw voeten wordt verwijderd en daarna met de machine behandeld. Mocht u last hebben van kloven, likdoorns of ingroeiende nagels ook die worden vakkundig verwijderd. Na afloop worden de voeten ingesmeerd met een voetencrème

× Maak hier uw afspraak